Jaguar regeert op omstreden rechter uitspraak.

Ik treed de reactie van Jaguar geheel bij, netjes opgevangen!

Bron: autokanaal.be

Jaguar heeft ontstemd gereageerd op het nieuws van de Belgische rechter die verklaarde dat “wie in een Jaguar rijdt, niet verbaasd moet zijn overvallen te worden”. (Lees het bericht hier.)

PR-verantwoordelijke Jan Vroemans heeft daarom een open brief geschreven aan rechter Geneviève Denisty. Hij stelt daarin dat Jaguars niet vaker gestolen worden dan andere wagens en bovendien minder vaak gecarjackt worden. Hij is verder van mening dat excuses aan alle Jaguar-eigenaars wel op hun plaats zouden zijn.

Lees de open brief integraal:

Geachte Voorzitter,

Met verbazing hebben wij kennis genomen van uw uitspraak als Voorzitter van de Rechtbank van eerste aanleg te Charleroi (4e kamer) waarin U oordeelde dat “men niet verbaasd moet zijn thuis overvallen te worden indien men met een Jaguar rondrijdt en in een mooi huis woont”.

Het verheugt ons dat U blijkt geeft van goede smaak en Jaguar percipieert als een luxemerk. Jaguar staat inderdaad voor verfijnde luxe, uitzonderlijk rijcomfort en ver doorgedreven vakmanschap aan een correcte prijs.

Wij betreuren echter dat het merk Jaguar en al haar klanten onterecht en nodeloos negatief geciteerd worden. Het merk wordt aangevallen zonder daarbij de mogelijkheid te krijgen om zich te verdedigen. Bovendien is deze uitspraak volledig uit de lucht gegrepen en zouden we het op prijs stellen inzage te krijgen in de studies en/of rapporten waarop U zich gebaseerd heeft bij uw uitspraak. Jaguars worden immers niet vaker gestolen en zijn minder vaak onderwerp van een carjacking.

In een democratie is het iedere vrije persoon toegestaan om vrij te kiezen in welk mooi huis hij wil wonen, wat en hoeveel hij gaat eten in welk restaurant, om hoe laat hij gaat slapen, of hij zich een mooi horloge aanschaft en met welke auto hij rijdt.

Jaguar-eigenaars zijn terecht erg trots op hun wagen en mogelijk realiseert U zich niet welke de impact van uw uitspraken is op de trots en fierheid van onze klanten. In vele gevallen gaat het om mensen die door middel van hard werken en veel inzet zich het plezier van een Jaguar gunnen, en wij stellen ons de vraag wie het recht heeft om dit in vraag te stellen. Excuses aan het adres van deze klantengroep lijken ons niet misplaatst.

Verder zal het het U misschien verbazen dat er in de regio van Charleroi heel wat belangstelling is voor luxewagens en dat er in de loop van de maand april een nieuwe Jaguar-concessie zal geopend worden. Een bewijs dat de nieuwe concessiehouder – de heer Leone – en de invoerder van Jaguar sterk geloven in deze regio en wensen tegemoet te komen aan de interesse en wensen van velen.

Teneinde U als Voorzitter van de Rechtbank een beter beeld te geven van dit alles en in de hoop dat U uw uitspraken in de toekomst beter zou nuanceren, nodigen wij U graag uit op de officiële opening in april. Dit zal U beslist de gelegenheid geven om rechtstreeks in contact te komen met de vele enthousiaste Jaguar-eigenaars en u zich van hun trots en passie te vergewissen. Misschien dat een testrit wel een leuke afsluiter zou zijn…

Hoogachtend,

Jan Vroemans, PR Director Jaguar Belux

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s