Foto’s maken..

Recent mocht ik mee op pad om als fotograaf mee een aantal fotoshoots voor de komende verkiezingen te gaan doen.
Een hele eer vond ik dat want op zich had ik nog nooit een echte ‘fotoshoot’ gedaan.  Een leuke opdracht dus dat me veel zou bijbrengen. Daar was ik alvast van overtuigd.

Voor de eerste keer moest ik echt foto’s maken ‘op vraag’ en ‘volgens specificaties’. Iets wat voorheen nooit het geval was want ja.. je hebt je toestel en alle foto’s die je daarmee maakt zijn voor jezelf.

Een extra cursus om een paar technieken bij te schaven leek me dus een goed idee.  Zo stootte ik op de opleidingen van de Provincie Antwerpen met betrekking tot Reflexcamera.  Voor een luttele 26 euro krijg je een ganse dag opleiding van een ervaren rot in het vak en daarenboven krijg je nog lunch ook.  Een toppertje van formaat dus maar wel eentje met een lange wachtlijst.

De kennis die ik zocht voor de fotoshoot moest ik dus elders gaan zoeken want de tijd drong. Online schaafde ik die specifieke technieken bij en leerde ik bijkomend over het spelen met diafragma’s en RAW bestanden.

De fotoshoot op zich verliep perfect en naarmate de weken voorbij gingen kreeg ik de techniek beter en beter onder de knie. Iedereen was tevreden en dus ik ook.

Afgelopen zaterdag was het dan zover voor de cursus en die is zeker een aanrader! Lukas Roels (www.digigrafie.be) geeft perfecte tekst, uitleg, tips en advies over de belangrijkste aspecten voor het maken van foto’s.  Je krijgt een uitgebreide cursus mee naar huis om alles nog eens na te lezen en je kan enorm veel vragen stellen. Kortom, een aanrader van formaat dus.

Advertenties

Een reactie op “Foto’s maken..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s