Wauw. Australië.

Australië en land vol verbazing en voor velen eentje dat ‘op het lijstje’ staat.
Ik had het geluk dat Susan recent naar Heron Island moest voor een conferentie. Jawel… waar zoeken ze het tegenwoordig. Heron Island!

Ik mocht dus achterna en gedurende 14 dagen het continent onveilig maken.

We trokken 2 dagen Sydney rond. Veel te weinig om alles ontdekt te hebben maar ik moet in alle eerlijkheid kwijt dat het me een kleine stad leek. Van Sydney ging het richting Alice Springs waar we een aantal dagen met een 4WD de wegen gingen verkennen.
Van Alice Springs naar Ayers Rock (Uluru en de Olga’s). De Uluru is berg waar volgens de Aboriginals de goden wonen.
Gezien ze 4 keer op 1 bord vragen hem niet te beklimmen doen we dat uiteraard niet. De horde toeristen die dat wel deden moesten zich diep schamen. Het ding is pokke stijl en als je bekijkt hoe sommige naar beneden komen.. diepe schaamte voel ik in hun plaats maar ja.. . We huurden daar een stel fietsen waarmee je rustig rond de berg kunt fietsen. Handig en een erg mooie en leuke tocht.

’s Avonds de Olga’s bezocht die mijn inziens veel spectaculairder zijn. Gezien daar wandelpaden staan aangegeven waar je over mag hebben we deze bewandeld.

De zonsopgang van de Uluru en de zonsondergang van de Olga’s is prachtig!

Van Ayers Rock richting Kings Canyon waar we wat wandeltochten deden in en op de Canyon ridge. Het gebied leert je veel over de binnenlandse zee die Australië ooit had.

Van Kings Canyon off-road richting Glen Helen. Wederom een prachtige locatie. Alleen mocht ik met Susan richting ziekenhuis wegens een zeer pijnlijke nek en het vermoeden dat er misschien een werveltje verschoven was. Dat laatste bleek uiteindelijk minder erg. Verkrampte nekspieren, vermoedelijk van airco’s. Verwarmende patches en gels en Susan was weer als nieuw.

Van Alice Springs (toertje rond) naar Cairns, wat een teleurstellende stad bleek te zijn. In Cairns is buiten de lokale lagoon (stedelijk zwembad aangelegd uit veiligheid voor krokkies) en het shopping center aan het centraal station niet veel te beleven. Er lag zelf niet 1 geocache die groter bleek te zijn dan een micro.

Van Cairns richting Fitzroy Island om nog 3 dagen volledig tot rust te komen. Op de rand van het Great Barrier Reef kon je daar dus echt van alles ontdekken. Snorkelen en een initiatie tot duiken staat voortaan op mijn lijstje van dingen die ik gedaan heb. Ik heb een blauwe zeester, een groen zeeschildpad, een white tip reef haai, een rog en enorm veel kleurrijke visjes en koralen gezien.

Dat noemen ze dan een korte samenvatting van 14 dagen top Australië. :)

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s