Plastiek zakskes

Net zoals in vele huishoudens is het standaard dat we in het begin van ieder jaar de goede voornemens op tafel moeten leggen.  De helft daarvan zijn na een week al niet meer houdbaar maar je hebt er op zijn minst nog eens aan gedacht.

Zo ook ten huize Van Tendeloo – Schlenner en dit jaar staat er 1 uitblinker op.  Zo hebben we besloten om bewust ons verbruik van plastiek zakjes te verminderen en dat gaat moeilijk.

De eerste week van januari viel mijn euro pas toen ik thuis kwam en mijn solden in een zak(je) had zitten.  Da’s vervelend want ik had op dat ogenblik geen rugzak bij en kon moeilijk gans Antwerpen doortenen met een porseleinen boterkuipje. De excuses die je zoekt om toch jezelf goed te praten zijn eindeloos, maar ondertussen komt het besef niet meer als ik thuis ben maar op het ogenblik dat iemand een zakje aanbied.

Er zijn echter toch nog een paar structurele moeilijkheden. Zo verwacht de supermarkt dat je netjes je gekocht fruit in een zakje steekt, een label op print en nadien aan de kassa toont. Vervelend dus.. maar vanaf volgende week moet dat ook van de baan zijn. We houden voortaan onze broodzakken bij en gebruiken die om ons fruit in te droppen.

En zo kan je vindingrijk worden. :)

Wat zijn jullie goede voornemens?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s