Het is niet in de naam van religie. In welke naam is het dan wel?

Deze ochtend las ik de update over de schietpartij in Orlando. Het nieuws geeft mij een benauwd gevoel. Angst voor de toekomst. Maar ik voel ook liefde. Liefde voor de ganse holebi gemeenschap. De verbondenheid kan er alleen maar sterker door worden.

Het is echter religie dat ons verteld dat enkel een man en een vrouw samen kunnen leven. Dat liefde primeert en dat liefde op andere manieren kan beleefd worden, daar wil religie niets van weten. Hoe kan de vader van de schutter mij dan overtuigen dat religie niet aan de basis van een dergelijk geweld ligt. Religie probeert een ideaal beeld te creëren van een gezin en laat daarbij geen andere ruimte.

In tegenstelling tot de verwoede pogingen van overheden om ons gelijk te behandelen, zijn meer en meer mensen intollerant ten overstaan van holebi’s. Alle dagen bereikt mij nieuws over geweld tegen holebi’s en niet alleen uit US.

1 op 4 Vlaamse mannen vind dat holebi koppels niet dezelfde rechten mogen hebben als hunzelf. Ben ik dan echt minderwaardig als persoon? Ben je echt superieur? Moet ik gestraft worden omdat ik liefde op een andere manier aanvoel? Of nee… onze liefdes voor een persoon zijn echt identiek. Je houd van een persoon, een persoonlijkheid en die liefde is wederzijds. Dat is toch bij heterokoppels ook zo niet?

Ik ga jullie daar voortaan voor haten. Als ik kussende koppels tegenkom roep ik voortaan wat naar jullie hoofd dat het niet kan. Als jullie nog eens hand in hand over het straat lopen ga ik je uitschelden voor stel idioten en perferte debielen. Voortaan roep ik de hashtag #heterohaat in het leven.

Het klinkt me absurd in de oren. Als jullie elkaar graag zien en dat maakt jullie gelukkig, wie ben ik dan om jullie daarvoor scheef te bekijken. Wie ben ik om jullie daarover te veroordelen en het ongeluk toe te wensen.

Maar wie ben jij omdat dat over mij te doen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s